top of page

PUBLIC PROGRAM
 

Dijkpoort Hattem sluit aan bij de bewegingen in onze gemeenschap en ontwikkelingen uit onze maatschappij. We staan open voor nieuwe ideeën, met behoud van de oude waarden die de historie van de Dijkpoort ons geeft: behoud van Cultureel Erfgoed, van de stenen waarmee de Dijkpoort is opgericht in de 14e Eeuw, de verhalen en vooral: het Erfgoed levend en dynamisch houden door een dynamisch Public Program.

Button

Public Program 2023

De Dijkpoort is open voor de gemeenschap en ver daar buiten. Op vrijdagochtend verwelkomt Khadija Alyunes Geditia jullie en op zaterdagen staat de deur open en is  Aybala Gök er om jullie welkom te heten. Edith de Jong is er wisselend gedurende de week en bereikbaar voor contact. 

Workshop comic design Vic Henriquez

Zaterdag 8 april 13.13-14.45

Tijdens deze creatieve workshop striptekenen – voor alle leeftijden - leer je zowel tekenen als vertellen in stripvorm. Wil je jouw verhaal vertellen en tekenen tegelijk? Dan is striptekenen iets voor jou! Je leert zelf hoe je jouw eigen droomfiguur, fantasiepersoon, superheld, of superschurk ontwerpt. Daarna leer je hoe je deze in een stripverhaaltje kunt stoppen! Onder de bevlogen leiding van Vick Henriquez, comic artist en professioneel striptekenaar, die al strips tekent sinds de dag dat hij kan schrijven. Info: edith.e.dejong@gmail.com

Workshop Glas in Lood

13 en 20 mei 11.00-13.00  deze workshop is vol

Oude ambachten vanuit de Hanze tijd

Met het oog op de opening Hanzejaar in 2023, biedt Dijkpoort Hattem nog een extra workshop glas in lood maken aan, door Chris de Goede, ambachtelijk glas in lood maker en docent. De workshop bestaat uit 2 delen op 2 zaterdagen.

Op de twee zaterdagen: 14 en 21 oktober van 11.00-12.30 uur welkom voor deze workshop in de Dijkpoort, uitkijkend door de glas-in-loodramen. 

Op een eenvoudige manier en binnen korte tijd worden de beginselen van het maken van een klein glas-in-loodraampje geleerd. De Goede toont tevens voorbeelden van glas in lood.

Workshop Kintsugi

1 juni 11.00-15.00 uur info volgt

Culinair Hanzefeest

vrijdagavond 14 juli info volgt

bottom of page