top of page

PUBLIC PROGRAM
 

Dijkpoort Hattem sluit aan bij de bewegingen in onze gemeenschap en ontwikkelingen uit onze maatschappij. We staan open voor nieuwe ideeën, met behoud van de oude waarden die de historie van de Dijkpoort ons geeft: behoud van Cultureel Erfgoed, van de stenen waarmee de Dijkpoort is opgericht in de 14e Eeuw, de verhalen en vooral: het Erfgoed levend en dynamisch houden door een dynamisch Public Program. Socially Engaged en Issues-Based Art speelt een grote rol. In verbinding met de Community bijdragen aan geworteld en zich verbonden weten.

Public Program 2023/2024

Na het  drukbezochte winterfestijn in de Dijkpoort van 9 december gaat de poort dicht voor de Wintersluiting. Medio april 2024 gaat de poort weer open!

De Dijkpoort is open voor de lokale gemeenschap en ver daar buiten. Op vrijdagochtend verwelkomt Khadija jullie en op zaterdagen staat de deur open en zijn afwisselend   Aybala, Hermien en Aly er om jullie welkom te heten. Edith de Jong is er wisselend gedurende de week en bereikbaar voor contact. 

Workshop Glas in Lood

Zaterdag 6 en 13 april van 11-12.30h workshop Hanze Glas in Lood: opgave is nog mogelijk, mail naar: edith.e.dejong@gmail.com

De poort is dan gesloten voor publiek. 

Workshop Glas in Lood

Zaterdag 14 oktober DE POORT IS DAN GESLOTEN VOOR PUBLIEK!

Workshop Glas in Lood in het kader van het Hanzejaar. 

Workshop comic design Vic Henriquez

Zaterdag 7 oktober 13.00-14.30 DE POORT IS DAN GESLOTEN VOOR PUBLIEK!

Tijdens deze creatieve workshop striptekenen – voor alle leeftijden - leer je zowel tekenen als vertellen in stripvorm. Wil je jouw verhaal vertellen en tekenen tegelijk? Dan is striptekenen iets voor jou! Je leert zelf hoe je jouw eigen droomfiguur, fantasiepersoon, superheld, of superschurk ontwerpt. Daarna leer je hoe je deze in een stripverhaaltje kunt stoppen! Onder de bevlogen leiding van Vick Henriquez, comic artist en professioneel striptekenaar, die al strips tekent sinds de dag dat hij kan schrijven. Info: edith.e.dejong@gmail.com

Workshop Glas in Lood

14 en 21 oktober 11.00-13.00  deze workshop is vol

Oude ambachten vanuit de Hanze tijd

Met het oog op de opening Hanzejaar in 2023, biedt Dijkpoort Hattem nog een extra workshop glas in lood maken aan, door Chris de Goede, ambachtelijk glas in lood maker en docent. De workshop bestaat uit 2 delen op 2 zaterdagen.

Op de twee zaterdagen: 14 en 21 oktober van 11.00-12.30 uur welkom voor deze workshop in de Dijkpoort, uitkijkend door de glas-in-loodramen. 

Op een eenvoudige manier en binnen korte tijd worden de beginselen van het maken van een klein glas-in-loodraampje geleerd. De Goede toont tevens voorbeelden van glas in lood.

Workshop Kintsugi

info volgt

Culinair Hanzefeest

info volgt

bottom of page