top of page

PUBLIC PROGRAM
 

Dijkpoort Hattem sluit aan bij de bewegingen in onze gemeenschap en ontwikkelingen in onze maatschappij. We staan open voor nieuwe ideeën, met behoud van de oude waarden die de historie van de Dijkpoort ons geeft: behoud van Cultureel Erfgoed, van de stenen waarmee de Dijkpoort is opgericht in de 14e Eeuw, de verhalen en vooral: het Erfgoed levend en dynamisch houden door een dynamisch Public Program. In verbinding met de lokale en regionale gemeenschap geworteld zijn en zich verbonden weten.

Public Program 2024

Vanaf mei  is de poort weer open!

De Dijkpoort is open voor de lokale gemeenschap en ver daar buiten. Op vrijdagochtend van 9-12h verwelkomt Khadija jullie en op de zaterdagen van 12-15h staat de deur open en zijn afwisselend   Aybala, Hermien en Aly er om jullie welkom te heten. Edith de Jong is er wisselend gedurende de week en bereikbaar voor contact. Vrijdag 21 juni gesloten.

Workshop Glas in Lood

Zaterdag 14 en 21 september en Zaterdag 23 en 30 november van 11-12.30h workshop Hanze Glas in Lood: opgave is nog mogelijk, mail naar: edith.e.dejong@gmail.com

De poort is dan gesloten voor publiek. 

Let op: de workshop bestaat uit 2 zaterdagen. 

Dijkpoort Barokcolelctief

Dijkpoort Barokcollectief op 25 mei tijdens kunstfestival in Dijkpoort Hattem

Het Dijkpoort Barokcollectief speelt tijdens het kunstfestival Hattem op zaterdag 25 mei in de Dijkpoort: ’s morgens van 11:00 uur tot 12:30 uur en ’s middags van 14:00 uur tot 16:45 uur.

De musici van het Dijkpoort Barokcollectief zijn:

Hanneke Kloosterman (Hattem), Silvia van Dijk (Zwolle), Sifra van Alphen (Epe) en Marlies Geleijnse (Wezep), blokfluiten; Gabrielle Owen (Groningen), cello en Herman Kaldeway (Wezep), klavecimbel.

Programma:

van 11:00 uur tot 12:30 uur spelen Hanneke Kloosterman en Sylvia van Dijk en Herman Kaldeway triosonates van Giuseppe Sammartini en Georg Philipp Telemann

van 14:00 uur tot 15:30 uur spelen Sifra van Alphen, Gabrielle Owen en Herman Kaldeway

sonates van Arcangelo Corellie en Francesco Mancini

van 15:30 uur tot 16:45 uur spelen Marlies Geleijnse  Gabrielle Owen  en Herman Kaldeway 

sonates van Georg Philipp Telemann en hèt blokfluitconcert van Giuseppe Sammartini

 

Allen van harte welkom in Dijkpoort Hattem!

bottom of page