top of page

OVER EDITH DE JONG

Werkzaam als beeldend kunstenaar en kunst- en erfgoed educator.

Alles in mijn werk draait om het thema verbinding en worteling: zowel het verbinden van leerlingen met kunst, als verbindingen tussen mensen en aspecten van het dagelijks leven. Steigers, bouwplaatsen, vlakken, lijnen en microchips - vanuit mijn kant, de verbeelding - fascineren dat soort technische dingen me mateloos.

 

Mijn atelier in de Dijkpoort is tussen dat alles de centrale verbinder. Het is een rustpunt. Hier sluit ik me op voor, om met David Lynch te spreken, four hours of uninterrupted time. Volgens hem noodzakelijk om echt te kunnen verdiepen. Je vindt bijna nergens meer zulke dikke muren. Zij houden op een bijzonderen manier het geluid buiten, maar door de plek van de poort, midden in de historische binnenstad van Hattem, voel je je tegelijkertijd een onderdeel van de wereld.

Je kunt je hier totaal terugtrekken en je verbeelding de vrije loop laten.

De poort is - in principe (want gerund door vrijwilligers) - open voor publiek op vrijdagochtenden en zaterdagmiddagen en de poort is te boeken. Voor meetings, inspiratiesessies, een brainstorm of creatief project - de Dijkpoort doet een flinke creatieve duit extra in het zakje van jouw inspiratie. 

Ik hoop dat jij, door de poort te boeken, net zo geïnspireerd kunt raken door de eeuwenoude muren als ik. 

Tot in de poort!

Edith

Meer over Edith en haar werk op edithdejong.art

bottom of page